Ad 1 Mama musiała by zwarzyć przed obróbką termiczną. Ad 2 Waga. Nie zbędny przyrząd każdego Superpakera %-) Ad 3 Jeśli makro było by zachowane było by bardzo dobrze :-) Ad 4 Daj Szanownej Mamusi moje namiary niech też coś podeślę ;-) Zmieniony przez - n3cRo w dniu 2016-01-11 21:03:59
Ad 1 Mama musiała by zwarzyć przed obróbką termiczną. Ad 2 Waga. Nie zbędny przyrząd każdego Superpakera %-) Ad 3 Jeśli makro było by zachowane było by bardzo dobrze :-) Ad 4 Daj Szanownej Mamusi moje namiary niech też coś podeślę ;-) 1. no Mamuna nie zwazy nie bawi sie w te glupoty, pogonilaby mnie ;) 2. Wagę mam, ale nie wiem jak to zwazyć w [...]
Spowolniłeś mega metabolizm tak jedząc, 2tys kcal to ja mam na redukcji, a nie dorosły facet w Twoim wieku z taką aktywnością. Skoro masz prawie 3800kcal na utrzymanie wagi, to od tej puli ujmujesz 300-500kcal.A nie półtorej tysiąca...ponad. Makrele w sosikach wyautuj, wrzuć albo wędzoną, albo jakąś świeżą rybę, ziemniaki wpisuj przed obróbką [...]
Jak chcesz to urozmaicać? Jak wygląda kwestia warzyw? W pierwszym posiłku brak porządnego źródła białka, produkty na zrzut wrzucaj przed obróbką termiczną, wędliny j/w.
Poszukaj w Google. Powinno być coś takiego. Zrobiłem to za niego i wyszło, że przeciętnie jest to 350-400g, jeżeli chodzi o ryż. Po ugotowaniu pierś waży mniej. Produkty ważymy przed obróbką termiczną. I tu jeszcze wypowiedź z innego forum: "Jak masz zjesc 100g kurczaka, to po ugotowaniu powinno wyjść prawie 65g." Info nie sprawdzone, są to wpisy [...]
Matko skąd pomysł na tyle aktywności, to w jeden dzień? Jeśli chodzi o makro, ja nieco zmniejszyłabym podaż białka 150g, podbiła tłuszcze na okolice 100g. Tutaj ściągi z czego korzystać: http://www.sfd.pl/W%C4%98GLOWODANY%2C_jakie_wybiera%C4%87_-t1135388.html [...]
Wykluczone są panierki, lody, ciastka, cukier, jogurty i napoje słodzone, reszta wysoko przetworzonej żywności w tym fastfoody, piwo, wódka, wina słodkie. Jak już masz się napić to najbezpieczniejsze jest wytrawne wino białe lub czerwone w małej ilości. Do tabeli w „po treningu” podstawia się wagę produktów przed ich obróbką termiczną. Tyle w [...]
[...] smakowe: ryz+jajo+banan?? do rozpiski nie wstawiaj gotowych dan jak gotowany kurczak, tylko wrzuc go do tabelki surowego, jako surowa piers - zawsze wszystko liczysz przed obrobka termiczna, a nie po. proponuje sie zapoznac ze zrodlami pokarmowymi i diete urozmaicic, bo to co przedstawiles je lekki dramatem: http://www.sfd.pl/-t1135388.html - [...]
Ale białka masz za dużo %-) Tutaj spokojnie wystarczy 150-160g. Tłuszcze na dobry pułapie, choć zawsze możesz nieco podbić. 200g odżywki? Do wywalenia całkowicie, przy tej podaży zupełnie Ci nie potrzebna. Białko w prochu uzupełniasz w momencie braków z jedzenia. Żartujesz chyba z tą ilością mleka??! Do zminimalizowania na maksa... Masło [...]
Ale białka masz za dużo %-) Tutaj spokojnie wystarczy 150-160g. Tłuszcze na dobry pułapie, choć zawsze możesz nieco podbić. 200g odżywki? Do wywalenia całkowicie, przy tej podaży zupełnie Ci nie potrzebna. Białko w prochu uzupełniasz w momencie braków z jedzenia. Żartujesz chyba z tą ilością mleka??! Do zminimalizowania na maksa... Masło [...]
produkty nieprzetworzone są zawzze jedynym i słusznym wyjściem. staraj sie wybierac wszystko to, co najblizsze naturze. Ja stosuje CKD juz kolejny raz- to moja ulubiona dieta i model zywienia. sięgam po białko z: ryb tłustych morskich, drobiu, wołowiny, owoców morza, jaj, WPI. Mozesz tez wrzucać smiało wieprza (mnie akurat prosiaki obrzydzają, [...]
Dlaczego spożywasz 6 posiłków? Wygodnie Ci tak? Majonez jako produkt rekreacyjny owszem, ale nie jako stały element diety i to po 100g. Taki majonez zawiera takie związki jak sól wapniowo-disodowa EDTA, regulatory kwasowości, aromaty, cukier etc. kiepski wybór. Stosunek kwasów tłuszczowych jest zachwiany, bazujesz na majonezie i jajkach. [...]
mozesz np. wprowadzac wszystko w profilu u siebie na potreningu.pl, w dzienniku zywieniowym. albo np. uzyc sobie MyFitnessPal'a edit: pamietaj tylko, zeby wprowadzac surowe produkty przed obrobka termiczna, a nie gotowe dania. Zmieniony przez - stojeden w dniu 2017-02-23 19:35:51
kasza jaglana 300g , ryż 300g ... podajesz masę przed czy po obróbce termicznej??? W dzienniku podana jest masa produktu przed obróbka termiczną czyli na sucho... kwestia czy na obiad spożywasz 3 woreczki ryżu , czy błąd w bilansowaniu w dzienniku?
Wiesz, gadanie o samym IG to jedna z większych bzdur jakie wypowiadają "specjaliści" i piewcy IG. Sprawa jest dość prosta i rozbija się o ładunek glikemiczny. Odpowiedź insuliny nie będzie duża jeśli zjesz marchewkę, bo mimo, że IG jest wysoki, to 5g ww nie jest w stanie znacząco podnieść poziomu glukozy we krwi. Więc nie przejmuj się [...]